onsdag 5 januari 2011

Jag lever! (Eller: Paprikorna som fylldes)

Det kanske inte kommer som en överraskning (att jag lever), men jag tänkte att det kanske måste göras övertydligt efter en sådan här bloggtorka. :) Jag har haft fullt upp och mindre fullt av lust att skriva här. Och inte för att jag har så mycket mer att säga just nu, men jag kan ju i alla fall knåpa ihop någonting så att det ser bra ut. :D

Nu sitter jag och väntar på maten i ugnen. Ikväll blir det fyllda paprikor (Garva inte läppen av dig nu, Ullis, om du läser det här... Jag tror att det är första gången jag lagar det sedan vår fantastiska kulinariska upplevelse... :D ) och jag tror att det kommer bli bra. Ni vet - man tager det man haver! Så för tillfället ligger klyvda spetspaprikor i ugnen, fyllda med couscous, stekta champinjoner med chili, cocktailtomater och kräftstjärtar... Ost uppepå. Ingen hade dock talat om för mig att den gula chilin är starkare än den gröna, så det blir nog rätt hett... Jag hade nån sån där multipack med chilisar i kylen, smakar på den gröna, nästan ingen hetta alls, hackar ner den, tror att det blir lite klent, hackar upp den gula också och öser ner - utan att smaka! Förrän efteråt då... Jag kan konstatera att gult är hetare än grönt. Om någon undrar.

Ha en trevlig trettondagsafton!

4 kommentarer:

  1. drick inte ihjäl er nu efter så stark mat

    SvaraRadera
  2. Vi har snart dragit i oss 1 ½ liter "alkoholfri pärondryck med ciderkaraktär" på alldeles för kort tid... Kissblåsorna får jobba inatt!

    SvaraRadera
  3. oj oj, hur smakade dessa paprikor? Ler fortfarande åt vår kok konst!! kram på dig/ullis

    SvaraRadera
  4. Dom blev ju förvånansvärt goda, Ullis! Fast de var lite få, bara två var... :D

    SvaraRadera